26/01/2020

Maak een THUIS van Ouder-kind-kamers in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie!
 

Iedereen kent in zijn omgeving wel een kind met kanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in ons land kanker en nog steeds overlijdt 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. Sinds medio 2018 worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Hier is alle kennis en ervaring op het gebied van kinderoncologie samengebracht. Zo krijgt elk kind met kanker de beste behandeling en heeft het een grotere kans om te overleven. 

Ouder-kind-kamers
Omdat de ouders van de meeste patiëntjes niet in de buurt van het Prinses Máxima Centrum wonen, zijn er zogenaamde ‘ouder-kind-kamers’. Hier kunnen ouders dag en nacht bij hun zieke kind verblijven, wat bijdraagt aan de emotionele stabiliteit en een goede ontwikkeling van het kind. Met een grote nationale actie tot 1 juli 2021 willen we als Lions en LEO’s zorgen dat de 87 ouder-kind-kamers een echt thuisgevoel bieden. Dit wordt namelijk niet door de zorgverzekeraars betaald.

Doe mee en doneer!
Zet je met je club of als Lion in voor kinderen met kanker – die ook uit jouw omgeving komen. We beseffen dat – vanwege de vigerende COVID19 maatregelen – veel clubs nu min of meer stilliggen qua activiteiten tot de zomer. Echter onze kinderen met kanker kunnen helaas niet wachten totdat het coronavirus het land uit is. Hun slopende ziekte gaat gewoon door en gelukkig gaan hun behandelingen ook gewoon door. Inmiddels hebben we een grant ontvangen van LCIF ter ondersteuning van onze landelijke inzamelingsactie, van maar liefst $ 150.000 (= ongeveer € 135.000). Zoals u weet is LCIF ons 'Wereld-goededoelenfonds' van de Lions. Zeg maar onze eigen Giro 555. Dit fonds keert geld uit aan clubs/districten in gebieden waar een noodsituatie heerst, denk aan de bosbranden in Australië, en verdubbelt acties van clubs/districten over de hele wereld. Het ontvangen bedrag wordt in gedeeltes uitgekeerd aan het Prinses Máxima Centrum, zodat we verschillende deelprojecten al kunnen starten. Echter de verdubbelaar van LCIF geldt alleen voor de ontvangsten die vóór 10-07-2020 zijn bijgeschreven op de bankrekening van ons NL Lions Hulpfonds in Gorinchem. Daarom het verzoek aan alle Lionsclubs om een bescheiden financiële bijdrage in deze mooie actie te geven. Concreet is het verzoek om éénmalige bijdrage van € 500, maar dat mag natuurlijk ook meer zijn! Door de verdubbelaar van LCIF kun je geen beter rendement op het geld van de club krijgen dan nu. Immers, voor elke € 500 voor het Prinses Máxima Centrum, komt er € 500 van het LCIF bij! Zo draagt je club dus voor € 1.000 bij aan het opknappen van de ouder-kind-kamers. Alle donaties kunnen worden gestort op: Lions Hulpfonds, bankrekening: NL31 ABNA 0413 880 184, onder vermelding van Nationale actie 2020/2021 en je (club)naam. 


Doneren
Alle donaties kunnen worden gestort op: Lions Hulpfonds, bankrekening: 
NL31 ABNA 0413 880 184, o.v.v. Nationale actie 2020/2021.