26/01/2020

Maak een THUIS van Ouder-kind-kamers 
in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

 

Iedereen kent in zijn omgeving wel een kind met kanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in ons land kanker en nog steeds overlijdt 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. Sinds medio 2018 worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Hier is alle kennis en ervaring op het gebied van kinderoncologie samengebracht. Zo krijgt elk kind met kanker de beste behandeling en heeft het een grotere kans om te overleven. 

Ouder-kind-kamers
Omdat de ouders van de meeste patiëntjes niet in de buurt van het Prinses Máxima Centrum wonen, zijn er zogenaamde ‘ouder-kind-kamers’. Hier kunnen ouders dag en nacht bij hun zieke kind verblijven, wat bijdraagt aan de emotionele stabiliteit en een goede ontwikkeling van het kind. Met een grote nationale actie tot 1 juli 2021 willen we als Lions en LEO’s zorgen dat de 87 ouder-kind-kamers een echt thuisgevoel bieden. Dit wordt namelijk niet door de zorgverzekeraars betaald.

Doe mee met je club 
Zet je met je club in voor kinderen met kanker – die ook uit jouw omgeving komen – en organiseer een eigen clubactie. In ownCloud vind je een handige toolkit met flyers, films en presentaties (zie de snelknop naar de Toolkit). 

Aanmelden
Doe ook mee en meld je club aan bij Ton van der Laak, coördinator Landelijk Actieteam, nationaleactie@lions.nl, 06-5331 1093.

Doneren
Alle donaties kunnen worden gestort op: Lions Hulpfonds, bankrekening: 
NL31 ABNA 0413 880 184, o.v.v. Nationale actie 2020/2021.